Meestal heeft een stofzuiger 2 verschillende filters. Eén  filter (een enkele keer meerdere filters) is geplaatst na de stofopvang en vóór de motor en één filter na de motor. Het eerste filter dient om de motor te beschermen, het tweede filter moet voorkomen dat fijn stof en ook kooldeeltjes van de koolborstels in het vertrek teruggeblazen worden. Sommige stofzuigers kennen alleen een motorfilter.

In ons assortiment hebben we filters van talloze merken stofzuigers. Talloze originele filters op maat voor vele merken, zoals voor AEG, Bestron, Black&Decker, Bosch, Dyson, Electrolux, Holland Electro, Kärcher, Miele, Nilfisk, Numatic, Philips, Sebo, Siemens, Starmix. Vaak ook een goedkoper alternatief beschikbaar. Voor veel stofzuigers is het op maat te knippen standaard motor beschermingsfilter en het micro uitblaasfilter geschikt.

Vanzelfsprekend, hoe fijner de maasgrootte des te beter is de filteringgraad. De zogenaamde HEPA filters kennen de beste filtering. Hierbinnen zijn ook weer gradaties aanwezig. Zo kennen we H10, H12, H13 en H14 HEPA filters.

Mensen met een stofallergie of huisstofmijtallergie kunnen het beste voor H12 norm of hoger kiezen.

HEPA filters dienen normaal gesproken regelmatig vernieuwd te worden. Deze filters zijn niet of nauwelijks goed te reinigen en ze zijn niet erg goedkoop. Gebruik daarom de originele stofzuigerzakken om te voorkomen dat de speciale filters te snel dichtslippen met fijn stof dat imitatie stofzuigerzakken meestal meer doorlaten dan de originele stofzakken die door het stofzuigermerk zelf geleverd worden.

Team De Stofzuiger Centrale

Openingstijden
maandag 13:00 – 18:00
dinsdag 09:30 – 18:00
woensdag 09:30 – 18:00
donderdag 09:30 – 18:00
vrijdag 09:30 – 18:00
zaterdag 09:30 – 17:00
zondag Gesloten